image1Festival se konal 26. - 28.5.2006. Počasí příliš nepřálo - celý víkend pršelo. Projevilo se to na návštěvnosti i na účinkujících - přijeli skutečně jen ti "skalní", kterým déšť, nebo nepřízeň počasí nevadily. Z přihlášených 23 skupin jich nakonec přijelo zápolit rovných 20. Ročník se tak stal v podstatě soubojem skupin, které již v minulosti jednou nebo vícekrát festival vyhrály.
Celý festivalový marathon uváděli opět osvědčení tradiční konferenciéři: Jirka "Kong" Trojan a Ota "Tino" Kolář. Za mixážní pult usedl, jako už po několikáté, zkušený Lukáš Faltus.
Porota ve složení: Alexandr Prokeš z Tanvaldu (byl předsedou poroty), Stanislav Šnyrc z Ivanky pri Dunaji, Ladiskav Nykl z Chodova, Igor Kučera z Padochova a Petr Pajer z Ostřetína, nakonec do finálových bojů poslali osm skupin. Diváci byli ale jiného názoru a prosadili i svoje dva favority, takže se ve finále utkalo celkem deset skupin.
V sobotním "okénku hostů" vystoupili Tulák Charlie z Prahy, skupina Vorvaň (Předměřice), a závěrem i předseda poroty Alexandr Prokeš.
Úroveň finálových vystoupení byla skvělá, už s ohledem na to, že se zde sešla špička trampských kapel současnosti. Porota to neměla jednoduché, ale nakonec vynesla tento ortel:
1. Kamarádi Staré řeky (Beroun), 2. Santa Fé (Havířov), 3. Trepka (Nejdek), 4. Brzdaři (Olomouc), 5. Chrpa (Chrudim), 6. Sešlost (Praha), 7. Věrná trojka (Jičín), 8. Býbr (Olomouc), 9. Špunt (Přerov), 10. Bab trio + Dafné (Česká Třebová).
Cena diváků: Kamarádi Staré řeky (Beroun), nejlepší zpěvačka: Jarka Ludvová ze skupiny Špunt Přerov, nejlepší hudebník: Ladislav Táborský, mandolinista skupiny Brzdaři Olomouc, nejlépe zahraná povinná píseň: Kamarádi Staré řeky (Beroun) za píseň Zelený kruh, nejlépe zahraná píseň z vlastní tvorby: Býbr (Olomouc) za píseň Hasič.