image23Po 27. ročníku a mnoha diskuzích byly zdůrazněny soutěžní regule, aby bylo všem jasné, že se jedná o festival s klasickou českou a slovenskou trampskou písni. Některé skupiny si to vzaly k srdci a přizpůsobily se daným pravidlům a na festival počaly jezdit dále.
Z přihlášených 20 skupin jich nakonec 18 přijelo soutěžit. Diváků přijelo 252 - zatím absolutně nejniží počet., v porotě zasedli kamarádi Svatopluk Holan z Mladé Boleslavi, Jaroslav Derner z Hradce Králové, Jolana Lindnerová z Přerova, Josef Bláha z Prahy a Petr Pajer z Ostřetína. O mluvené slovo se postarali Jirka Trojan z Hrochova Týnce a Ota Kolář ze Sezemic.
Zvukovým technikem byl opět Lukáš Faltus z Kunčice. V roli hostů vystoupil Jan Matěj Rak z Dua Marion z Prahy a Hana Holečková ze Žamberku.
Festivalová plaketa byla letos udělena Zdenovi Dočkalovi z Pezinoku.
I tento rok proběhla prezentace Archívu trampských písní a fotovýstava Standy Přibyla.
Porota vyhodnotila skupiny takto: 1. Tempo di vlak (Ostrava), 2. Šíny (Ostrava), 3. Rosa (Litomyšl), 4. Pupkáči (Lipník nad Bečvou), 5. Žůžo band (Hradec Králové), 6. Veterán Western (Slaný), 7. Brzdaři (Olomouc), 8. Country Colaps (Pardubice). Nejlepší zpěvačka byla zpěvačka kapely Pupkáči, nejlepší hudebník byl z Žůžo Bandu, a cenu za nejlépe zahranou píseň do roku 1950 získala Rosa (Litomyšl). Cena diváků byla udělena olomouckým Brzdařům.