V roce se dvěma osmičkami bylo vyšší skóre jak u přihlášených, tak u skutečně zapojených kapel - přihlásilo se jich 32 a přijelo 29. Nezdá se, že by třináctka byla pro festival nešťastným číslem - sjelo se zhruba 700 návštěvníků a nespadla ani jedna dešťová kapka, což se o předchozích ročnících rozhodně říci nedalo.
Festivalové minimuzeurn bylo zasvěceno písničkáři Jarkovi Mottlovi z T.O. Ztracenka a řadu z vystavených exponátů dodala písničkářova manželka Maruška Mottlová, která na festival přijela s nezapomenutelnou legendou nejen trampské, ale i kabaretní scény - s Jaroslavem Šterclem.
A ten nezklamal ani tentokrát - jeho komický výstup v rámci festivalového programu pobavil všechny přítomné. Mezi dalšími hosty byl také pražský Seďák. Průběh soutěže s nadhledem konferoval opět Kapitán Kid.
Diváci rozhodli o ceně pro Folk trio (Liberec).
Cenu za nejlepší vokál si odvážela zpěvačka z Pytláků (Přerov) a nálepku nejlepšího hudebníka festivalu získal houslista další liberecké kapely Větrno.
Porota ve složení Gusta Špaček (T.O. Westmen, Praha), Pepík Sláma (T.O. Zlaté údolí, Plzeň), Rosťa Černý (T.O. Blaníce, České Budějovice), Wabi (Nitra), Joska Hlaváček (T.O. Jeseteři, Police nad Metují) dala své hlasy trojici Větrno (Liberec), Domüno (Česká Třebová), Pengagi (Nitra).
Desítku nejlepších završovaly skupiny Pytláci (Přerov), Zlatý orel (Praha), Babí léto (Šternberk), Osvit (Praha), Strejdové (Bukovany), a Folk trio (Liberec).
Příznivé klima pro návštěvníky vylepšovaly i snahy pořadatelů z Tesly, které přinesly prodej občerstvení v sokolovně i na koupališti, kde byl mimo jiné bezplatně podáván také čaj pro děti.