Pozvánka na 43. ročník Festivalu trampských písní v Horním Jelení

     

Kde: Horní Jelení na Pardubicku, na louce u Nory poblíž Rekr. zařízení Radost (stejně jako loni se zde bude konat i letos celé festivalové dění !)

   

Kdy: 25. –27. 5. 2018 

pátek  25. 5. 2018 ve 21 hodin – slavnostní zapálení festivalového ohně

sobota 26. 5. 2018 od 10 hodin - přehlídka soutěžních kapel, v podvečer vystoupení hostů a finále celodenní přehlídky kapel

neděle  27. 5. 2018 v 10 hodin – ukončení festivalu

 

Popis“ festivalu:

Vystupující kapely prezentují zejména klasické české a slovenské trampské písně ve dvou předkolech. V reprodukci písní je nutné dodržet pravidlo, že jedna z písní musí být složená do roku 1950. Tímto se snažíme motivovat kapely, aby pátraly po starých trampských písních, zprostředkovávaly je publiku a tím je oživovaly, přenášely na další trampské generace. Což je jeden z hlavních cílů festivalu.

Z vystupujících kapel jsou porotou a diváky vybrány ty nejlepší, postupující do večerního finále. Před půlnocí jsou pak vyhlašováni ti nejlepší.

Během večerního finále vystoupí i vzácný host festivalu, tím letošním bude hudební skupina Falešná karta z Nového Města na Moravě.

 

Doprovodný program festivalu:

 

Unikátní Mobilní trampské muzeum – expozice trojrozměrných předmětů, článků, fotografií, příběhy osobností trampingu, suvenýry týkající se historie trampingu. V pátek odpoledne a v sobotu celý den u Rekreačního zařízení Radost.

 

Archiv trampských písní a Archiv trampských osad - možnost získání informací o své oblíbené písni či osadě.

Tombola každoročně si účastníci festivalu odvážejí hodnotné ceny.

Festivalový informační stánek -  zdarma pro všechny informace,  festivalové  noviny, drobnosti pro děti, prodej festivalových suvenýrů - pohledy, odznaky, magnetky, CD s festivalovými písněmi.

 Vstupné - 150 Kč, těhotné ženy, ZTP a děti do 15 let vstup zdarma.

 

Festival je bezbariérový, včetně bezbariérového WC pro vozíčkáře

 

Soutěž o vstupenky na Festival - pokud správně odpovíte na soutěžní otázku  - kolik členů musí mít hudební skupina, aby mohla vystupovat na festivalu, a odpověď nám zašlete na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 13.5.2018, budete zařazeni do slosování o 2 vstupenky na letošní festival a festivalový balíček.

 

 

Další informace najdete na http://www.kftp.cz a na Facebooku.

Moc se na vás těšíme - na všechny příznivce trampské hudby!

 

Kamarádi Festivalu Trampských Písní, z.s.