logoJednou z posledních aktivit K.F.T.P. je vytvoření mobilního trampského muzea českých a slovenských trampů, které je vystavováno na trampských akcích, do doby nežli se podaří založit to naše vlastní stálé trampské muzeum o kterém sní trampové mnoha generací před námi. Vzhledem k tomu, že ne všichni máte možnost, ať již ze zdravotních důvodů, nebo z velké vzdálenosti, zhlédnout neustále se rozšiřující expozici mobilního trampského muzea českých a slovenských trampů rozhodli jsme se ve spolupráci s kamarádkou Blaženkou Číčou Jeníkovou, webmajstryní, z T.O. Oregon Most vytvořit virtuální trampské muzeum českých a slovenských trampů, ve kterém se Vám snažíme představit většinu expozic mobilního trampského muzea, ale nejen to, můžete zde najít i různé pozvánky na trampské akce, odkazy na trampské webové stránky, trampské zajímavosti apod.

Mobilní trampské muzeum českých a slovenských trampů

fred_muz_skalickaKamarádi festivalu trampských písni v Horním Jeleni založili postupné trampské archivy ve kterých soustřeďují informace z nejrůznějších trampských oborů jako jsou např. trampské písničky, trampské osobnosti, básníci, prozaici, řezbáři, fotografové, trampského sportu a jiné.

Kamarádi, ať již Členové trampských osad, nebo trampští samotáři, ale mimo informaci a dokumentů počali přivážet, posílají i trojrozměrné předměty, které do trampských archivů nezapadnou a hodí se do muzea a proto se kamarádi z KFTP rozhodli, že využijí těchto předmětů a do doby nežli vznikne to stálé vlastní trampské muzeum českých a slovenských trampů budou po trampských akcích objíždět z tzv. prozatímním, mobilním trampským muzeem českých a slovenských trampů. Atak se zrodilo mobilní trampské muzeum českých a slovenských trampů, které slouží pro potřeby kamarádu na trampských akcích. Výhodou tohoto mobilního muzea je fakt, že kamarádi za expozicemi nemusí nikam jezdit, ale trampské expozice jezdí za nimi a tak ušetří nemalý finanční obnos za dopravní prostředky např. do Prahy a zpátky. Kde jste mohli mobilní trampské muzeum navštívit a mnozí z Vás tak učinili:

Mobilní trampské muzeum českých a slovenských trampů může být vystaveno i na vaší trampské akci. Pokud na ni nebudu konferovat, nebo mít jiné povinnosti (jedny ruce mohou vykonávat pouze jednu věc). V případě Vašeho zájmu, o vystaveni mobilního trampského muzea, mě prosím v dostatečném předstihu informujte o termínu Vaší akce a můžeme se domluvit.

Kontakt: Jiří Fred Jedlička, Smetanova 591, 534 01 Holice
             Tel. : 732 340 998, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.